Skip to main content

Allison Foley in Nederland 2020

Een mooie start van de zomervakantie,  een heel weekend met hondenkennis en hondenpraat. 

Allison Folley is een bekende handler en Groomer uit Canada. Ze heeft al menig hond naar de top geshowd. In 2017 was zij in Nederland, toen alleen voor de Poedels. Nu komt zo voor ALLE rassen! Vol + Vol!

Planning

Vrijdag 10 juli 2020
Plaats : Tollebeek, hondensalon Bape
Aanvang: 10 uur
Demo Poedels trimmen en hands on in de middag
Voor stagiaires: studiepunt!

Zaterdag 11 juli 2020
Plaats: Tollebeek, hondensalon Bape
Handling seminar, alle tips and tricks, haal het beste uit uw hond!
Voor ALLE rassen. In de ochtend gezamenlijk theorie in de middag hands on in groepjes. Zowel buiten als binnen is mogelijk.

Zondag 12 juli 2020
Plaats: Kerkwijk
Aanvang: 9.30
Dit is een dag op verzoek. Een groep mensen die samen willen trainen? Een spoed poedel workshop voor een groep trimmers? Honden showen op topniveau? Alles kan!
Ideeën zijn welkom.

Zaterdag 11 juli, vanaf 19.30
Plaats : Kerkwijk
Voor de keurmeesters is er een informatieavond waarin Allison alles zal vertellen over de poedel, een paar trucjes zal verklappen van het trimmen en een vergelijking tussen de verschillende standaarden maken. 

Prijzen:

Vrijdag seminar en kijken – € 100,- 
Vrijdag seminar en meedoen- € 150,- 
Zaterdag seminar en kijken – € 50,- 
Zaterdag seminar en meedoen – € 75,-
Beide dagen € 200,-

Zondag 
Afhankelijk van het programma
Prijzen zijn incl BTW en drinken en versnapering. Lunch is bij te boeken. 

Informatie en opgave:
Stuur een email met alle gegevens naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Allison Foley in Nederland 2017

Enige weken voor de wereldshow in Leipzig kreeg ik een vriendschapsverzoek op Facebook. Allison Foley; leading Edge Grooming Acadamie in Canada. Erg interessant ! Vervolgens haar verschijning met Twinkle in de ring. Toen wist ik het zeker, ik wilde haar in Nederland voor de EGCN!
De week erop heb ik haar uitgenodigd en ze was direct enthousiast en haar komst was ( bijna ) een feit. Weken van voorbereiding volgden, en ook wel een beetje weken van onzekerheid. Kwam dit wel goed, kreeg ik het wel rond… maar de zorgen waren voor niets , want we zaten binnen enkele dagen vol. Van twee dagen gingen we naar drie dagen en de planning was rond.

Zaterdag 23 februari zijn we gestart met een theoriedag. In de ochtend het mentaal voorbereiden van de hond voor de show. Hoe komt het toch dat mensen honderden en misschien wel duizenden dollars besteden aan de show, maar op de show overvalt ze het in de ring gaan toch weer. Ze zijn er niet klaar voor en hoe kan de hond er dan klaar voor zijn ?
Vervolgens het gebruik van de producten. Hoe bereid je de show voor? Wat gebruik je in de vacht voor de show? Wat op de show en wat na het showen?
Na een uur lunchpauze en het uitlaten van de honden gingen we verder met een demo puppytrim en een demo topknot maken. Vooral het topknot maken zorgde voor een hoop oohs en aaahs.. zo mooi hadden we dat nog niet gezien.
We sloten de dag gezamenlijk af met een chineesbuffet. Prima verzorgt door Dogcentre Kerkwijk.

Zondag 25 februari de hands on dag. In de ochtend eerst een handling course. Erg leuk en leerzaam. Alle tijd voor de deelnemers. Met kleine groepjes in de ring en tips voor iedere handler en hond. Gebruik van tafel, of juist niet en het free stacken voor de spiegel.
Na de lunch en een renronde voor de honden een demo continentaal trimmen van de grote poedel. Daarna gingen de deelnemers zelf aan het werk. Ook hier ; alle tijd en aandacht voor alle deelnemers. Tips en tricks en vooral; durf zelf te vragen!!
Op de foto in de avondzon voor het eindresultaat! Daarna weer een afsluiting met een diner.

Maandag 26 februari was ingedeeld zoals de zondag. Dit omdat de groep op zaterdag groter mocht zijn dan op de hands on dagen. Op deze dag werd een dwergpoedel van puppytrim naar conti getrimd. Ook deze dag werd afgesloten met een diner. Om 20 uur heb ik Allison op Schiphol afgezet, zodat ze na nog een nacht overnachten op weg kon naar Canada. Ook Allison was erg enthousiast over het hele weekend. Over de groep deelnemers, de organisatie en de honden.

 

Een weekend vol poedelpraat. Vol enthousiaste en blije mensen. Een groot succes. Iedereen ging naar huis met een tas voor goodies. Shampoos van allerlei verschillende merken, voer en snacks voor de honden bij de handling. Ook een groot aantal producten die we voor het seminar mochten gebruiken. Daarvoor wil ik Alpha Animals, K9 Nederland , Petsilk Nederland en Transgroom hartelijk bedanken!

 

Een weekend die je als echte poedelliefhebber niet gemist wilt hebben !!

 

Voor alle mensen die dit wel gemist hebben; ik ben gevraagd om dit weekend nogmaals te organiseren. Ditmaal voor rasgroep 9 en voor andere trimrassen. Dat betekent dat er een dag poedel handling en grooming komt, een dag rasgroep 9 en een dag andere trimrassen.

 

Wanneer, dat is nog een beetje de vraag, plaats zal ook Kerkwijk zijn. Interesse? Neem contact met me op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groet,
Marieke van Veluw
Kernlid van de poedels voor de EGCN